Muutama viikko sitten tein ystäväni tyttären rippijuhliin täytekakun ja pari voileipäkakkua.
Ensimmäistä kertaa tein kasvisvoileipäkakkua ja täytyy sanoa, että olipas herkullista !
Kinkkuvoileipäkakku |
Kinkkuvoileipäkakku (n.30 hlö )
Paahtoleipää ja Kartanon ruisviipaleita
(unohdin merkitä ylös palojen määrän...)
Täyte 1
300 g Valkosipulituorejuustoa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl Cream Fraichea
5 rkl kermavaahtoa (maustamatonta)
n. ½ tuorekurkku raastettuna
(kääri raaste talouspaperiin ja puristele liika neste pois tai valuta raaste siivilässä)
ripaus suolaa ja mustapippuria
Täyte 2
400 g Ruohosipulituorejuustoa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Cream Fraichea
6 rkl kermavaahtoa (maustamatonta)
200 g Kinkkuasiivuja suikaloituina
ripaus mustapippuria
Kostutukseen: Hyla-maitoa
Sekoita täytteet. Vuoraa suorakaiteen muotinen astia tuorekelmulla (itse tein pahvilaatikosta voileipäkakkuvuoan, tarkoitukseen käy myös esim. lasagne-vuoka tjms.)
Leikkaa leivistä reunat pois. Aloita voileipäkakun kokoaminen levittämällä vuoan pohjalle vaaleat leipäsiivut tiiviisti toisiaan vasten.
Kostuta maidolla, joko suoraan lusikalla tai sitten pullasudilla sivelemällä.
Laita puolet täytteestä 1 leipien päälle ja lado päälle tummat leipäsiivut tiiviisti. Kostuta jälleen leipäsiivut maidolla ja laita seuraavaksi täytteestä 2 puolet leipäsiivujen päälle. Jälleen vaaleat leipäsiivut, kostutus maidolla ja loput täytteestä 1. Sitten tummat leipäsiivut, kostutus maidolla ja loput täytteestä 2.
Päällimmäiseksi vielä vaaleat leipäsiivut ja niiden kostutus maidolla. Peitä tuorekelmulla ja jätä maustumaan yön yli.
Kumoa kakku tarjoilualustalle ja tasoita reunat leikkaamalla ne tasaiseksi terävällä veitsellä.
Kuorrutus
n. 200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Cream Fraichea
n. 1,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
(ripaus suolaa ja mustapippuria)
Sekoita aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja levitä tai pursota voileipäkakun päälle.
Koristele voileipäkakku haluamallasi tavalla.
Kostuta maidolla, joko suoraan lusikalla tai sitten pullasudilla sivelemällä.
Laita puolet täytteestä 1 leipien päälle ja lado päälle tummat leipäsiivut tiiviisti. Kostuta jälleen leipäsiivut maidolla ja laita seuraavaksi täytteestä 2 puolet leipäsiivujen päälle. Jälleen vaaleat leipäsiivut, kostutus maidolla ja loput täytteestä 1. Sitten tummat leipäsiivut, kostutus maidolla ja loput täytteestä 2.
Päällimmäiseksi vielä vaaleat leipäsiivut ja niiden kostutus maidolla. Peitä tuorekelmulla ja jätä maustumaan yön yli.
Kumoa kakku tarjoilualustalle ja tasoita reunat leikkaamalla ne tasaiseksi terävällä veitsellä.
Kuorrutus
n. 200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Cream Fraichea
n. 1,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
(ripaus suolaa ja mustapippuria)
Sekoita aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja levitä tai pursota voileipäkakun päälle.
Koristele voileipäkakku haluamallasi tavalla.
Kasvisvoileipäkakku (n.15 hlö)
Paahtoleipää ja Kartanon ruisviipaleita
(unohdin merkitä ylös palojen määrän...)
Täyte 1
100 g Fetajuustoa (murennea esim. haarukalla)
n.150 g Aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto
n.150 g Maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl kermavaahtoa (maustamatonta)
2 rkl Cream Fraichea
1/4 keskikokoisesta punaisesta paprikasta (pienenpieninä kuutioina)
½-1 makea omena raasteena (1 pieni omena tai ½ isosta omenasta)
ripaus suolaa ja mustapippuria
Täyte 2
200 g Valkosipulituorejuustoa
100 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl Cream Fraichea
4 rkl kermavaahtoa (maustamatonta)
n. ½ tuorekurkku raastettuna
(kääri raaste talouspaperiin ja puristele liika neste pois tai valuta raaste siivilässä)
ripaus suolaa ja mustapippuria
Katso kokoamisohje ylemmästä ohjeesta.
Tämän kakun kokosin hieman leipävuokaa isompaan rasiaan.
Kasvisvoileipäkakku |
Koko satsi yhteiskuvassa.... |
Täytekakkuun tuli täytteeksi appelsiinimarmeladia sekä ananasrahkaa. Kostutus lemon limsaa.
Koristeena kermaruusuja sekä sokerimassasta tehtyjä lehtiä sekä koristeita.
Kakunkoriste lähemmin.... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti