keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pappilan Hätävara sunnuntaipäivän tapaan


Helppo jälkiruoka; Pappilan Hätävara sunnuntaipäivän tapaan

Sunnuntaina päätin tehdä pitkästä aikaa ruokaa ihan jälkkärin kera.

Ruokahalu onkin ollut kateissa jo monta viikkoa jatkuneen sairastelun vuoksi. Kova kuume, keuhkoputkentulehdus ja samaan aikaan sairastettu vatsuri veivät voimat niin, että kahteen viikkoon ei juuri sängynpohjalta ylös päässyt. Lisäksi tuli vielä niveltulehdus, joten sairastettua on tullut ihan urakalla.

Joten mukava oli päästä pitkästä aikaa hääräilemään tuonne keittiön puolelle, kun olotila alkaa kohoamaan!

Tein ruuaksi rosmariini-sitruuna-valkosipuli kyljyksiä bataatti-porkkana-peruna-päärynäpedillä, lisäksi isäntä teki "maailman parasta" perunamuussia lisäkkeeksi ja tarjolla oli vielä Feta-juustolla höystettyä salaattia.

Jälkkäriksi tein Pappilan Hätävaraa sunnuntaipäivän tapaan, eli oli sunnuntai ja jälkiruuan kasasin sen mukaan, mitä kaapista löytyi.

PAPPILAN HÄTÄVARA SUNNUNTAINPÄIVÄN TAPAAN
(4 annosta)

2,5 dl Flora Kuohua vaahdotettuna
2-3 isoa vaaleaa täytekeksiä (Fourre) murennettuna
mustikoita
Lemon Curd-hilloa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. 
Kasaa juomalaseihin ainekset kerroksittain. Muista jättää hieman kermavaahtoa myös päällimäiseen kerrokseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti