Hei vaan pitkästä aikaa!
Mansikat ovat olleetkin oikein makoisia tänä kesänä ja monta mansikkakakkua onkin omalle perheelle tullut tehtyä. Tänään kumminkin kaipasin jotain vaihtelua ja päätin tehdä näitä helppoja mansikkaleivoksia.
Mansikkaleivokset (n.14 kpl)
Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
6 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria
Vatkaa huoneenlämpöiset munat sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti siivilän läpi, lusikalla sekoittaen muna-sokerivaahtoon.
Paista pohja 225C n. 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ja kostuta levy appelsiini mehulla tai limsalla.
Täyte:
2,5 dl Flora Kuohua vatkattuna
120 g valkosuklaata sulatettuna
hieman sokeria ja vaniljasokeria
n. ½ litraa tuoreita mansikoita pieninä palasina
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi, sulata valkosuklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sulanut suklaa ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon, koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää vaahtoon pieneksi pilkotut mansikat.
Levitä täyte kostutetulle kääretorttulevylle tasaisesti. Kääri tiiviille rullalle ja laita noin tunniksi pakastimeen jähmettymään.
Leikkaa rullasta paloja ja koristele ne kermavaahto pursotuksella, mansikoilla sekä valkosuklaaraasteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti