Pitkään on tehnyt mieli kokeilla tälläisten pikkupiirasten tekoa. Nyt loman vihdoin alkaessa kerkesin tänään pyöräyttää pienen koesatsin. Ja hyviä olivat!
Vuohenjuusto-pinaattipiiraset (15 kpl)
Pohja:
225 g voita
1,5 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ne voin kanssa ryynimäiseksi seokseksi. Lisää joukkoon maitorahka ja tarvittaessa hieman kylmää vettä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina joko tuorekelmuun tai leivinpaperin sisään tiiviisti ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Täyte:
n. 150 g Vuohenjuustoa (Kolatun salaattijuusto Wilhelmiina )
2½ dl ruokakermaa
1 rkl ruohosipulituorejuustoa
n. 2 rkl sulatettua pakastepinaattia
1 muna
ripaus suolaa, yrttimaustetta ja pippuriseosta
juustoraastetta
Sekoita kerma, tuorejuusto, pinaatti, mausteet ja muna tasaiseksi seokseksi.
Leikka vuohenjuusto pieniksi kuutioiksi.
Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia paloja ja painele ne muffinssivuoan pohjalle ja reunoille tiiviisti. Itse laitoin muffinssivuokaan paperiset muffinssivuoat, ennenkuin painelin taikinan koloihin.
Lisää vuohenjuustokuutiot piirakkapohjien päälle ja laita jokaiseen pohjaan vielä 2 rkl kerma-muna-pinaattiseosta. Ripottele päälle vielä juustoraastetta.
Paista piiraita 225C n. 20 min. tai kunnes ne ovat saaneet kauniin kullankeltaisen pinnan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti