maanantai 22. heinäkuuta 2013

Munkit


Vappu tuli ja meni jo aikoja sitten, mutta tämäkin postaus on jäänyt päivittämättä....

Munkit

2 munaa
2 dl sokeria
1 l maitoa
1 ½ tl suolaa
3 pss kuivahiivaa
n. 1,6 kg vehnäjauhoja
n. 200-250 g voita tai margariinia sulatettuna

Sulata voi ja lämmitä maito kattilassa tai mikrossa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi vispilällä, lisää joukkoon lämmin maito , suola sekä pieneen erään vehnäjauhoja sekoitetut kuivahiivat.
Lisää jauhoja pikkuhiljaa lisää ja kun taikinan sekoittaminen ei onnistu enää vispilällä, ala vaivaamaan taikinaa käsin.
Taikina saa jäädä hieman löysemmäksi, kuin pullataikina.
Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.

Leivo kohonneesta taikinasta haluamasi mallisia munkkeja.

Paista kohonneet munkit rypsiöljyssä isossa kattilassa molemmin puolin kauniin vaalean ruskeiksi.
Paistamiseen tarvitset noin 2 litraa rypsiöljyä.
Paistamisen jälkeen nosta munkit hetkeksi valumaan talouspaperin päälle, ennen munkkien sokeroimista.
Sokeroi munkit Siro-sokerilla, jolloin pinnasta tulee kauniimpi.
Muista tarkkailla öljyn lämpötilaa, ettei se syty tuleen.
Pidä aina lähettyvillä kattilaan sopiva kansi sekä sammutuspeite.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti