maanantai 22. heinäkuuta 2013

Pizzaa, pizzaa....


 

Pizzoja tulee tehtyä noin kerran kuukaudessa. Tänä keväänä ja kesänä näitä on tullut pyöräyteltyä useamminkin. Parasta näissä on, että täytteitä voi vaihdella omien mieltymysten ja jääkaapin sisällön mukaan.

Jääkaapista löytyi mm. broilerinkoipia, joista irrottelin lihat, Halloumi-, Aura ja Mozzarella-juustoja, chilejä, paprikoita, kinkkusuikaleita, grillimakkaraa ja meetwurstia, ananasta...
Pizzat (n.10 kpl)

Pohjataikina:

n. 8 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
n.1 dl öljyä
1 tl suolaa
vehnäjauhoja (määrää en osaa tarkalleen sanoa)

Mittaa kulhoon lämmin vesi ja suola. Sekoita pieneen määrään jauhoja kuivahiiva ja sekoita veteen. Lisää loraus öljyä ja jauhoja niin paljon, että taikina alkaa olla tarpeeksi kiinteää ja alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää vielä lopuksi hieman öljyä ja vaivaa taikinaa hetki. Taikina saa jäädä hieman löysäksi.
Annan taikinan kohota liinan alla n. 30 min.

Tomaattikastike:

n. 4 rkl tomattipyreetä (tuubista)
turaus ketsuppia (n. 2 rkl)
½ dl öljyä
pizzamaustetta (n. 1 rkl), mustapippuria, ripaus suolaa, oreganoa
loraus vichyä

Sekoita kaikki aineet keskenään. Aineksia voi lisätä, jos näyttää ettei kastike riitä kaikkiin pizzoihin. 

Täytteitä pizzoihin oman maun mukaan, juustoa/juustoraastetta kannattaa varata reilusti!!!!
Itselläni 10 pizzaan menee 750 g Arki-juustoa.

Vaivaa kohonnut taikina reilusti jauhotetulla leivinalustalla, jotta ilmakuplat lähtevät taikinasta pois.

Jaa taikina 10 osaan ja pyörittele palloiksi. Muista käyttää reilusti jauhoja!

Kauli taikinapallo ohuenohueksi levyksi....reilu jauhojen käyttö auttaa tässä!

Nosta valmis pohja kaulimen päälle "roikkumaan" ja kopistele kevyesti kädellä liiat jauhot pois. Siirrä kaulimen avulla pizzapohja leivinpaperin päälle.

Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta....
Laita tomattiikastikkeen päälle ensin juustoraastekerros, sitten haluamasi täytteet ja lopuksi vielä hieman juustoraastetta.
Paista pizzoja uunissa reilussa lämmössä 250-300C, kunnes pizza on kauniin ja "valmiin" värinen. Paiston aikana ei kannata mennä tekemään muita hommia, koska pizzat paistuvat nopeasti valmiiksi!

Pizzat häviävät parempiin suihin sitä mukaa, kun niitä saa paistettua.... tällä kertaa jäi kumminkin viisi pizzaa laitettavaksi pakastimeen myöhempää herkuttelua varten...


2 kommenttia:

  1. Ihan tuli vesikielelle näistä pizzoista! Aivan ihanan näköisiä :D

    VastaaPoista